Sóskaleves szalonnás édesburgonya-krutonnal 🍴


Hozzávalók 6 személyre:
🍴   bő 1 kg sóska
🍴   5 dkg kókuszolaj
🍴   Himalája só
🍴   kókuszvirágcukor
🍴   2 evőkanál liszt
🍴   1 l víz
🍴   4 dl kókusztejszín
a krutonhoz:
🍴   3 közepes édesburgonya (kb. 50 dkg)
🍴   20 dkg füstölt, húsos szalonna apróra kockázva
🍴   kevés kókuszolaj


A sóska vastag ereit és szárait eltávolítjuk, a leveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A felhevített kókuszolajra dobjuk, megfonnyasztjuk, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint. Meghintjük a liszttel, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a kókusztejszínnel. Felforraljuk, és kis lángon 5-8 percig főzzük. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve még rotyogtatjuk, ha szükséges, tovább ízesítjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kevés kókuszolajat hevítünk, rátesszük a burgonyát és a szalonnát, készre pároljuk/pirítjuk. A levest a szalonnás édesburgonya-krutonnal tálaljuk.


A kókusztermékek most is a KókuszVilágtól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2018. májusi számában is. 

Megjegyzések