Juhtúrós-burgonyás kocka 🍴

Több juhtúrós finomságot is találtok a blogon, most ezzel a jó kis burgonyás pogácsával bővítem a kört. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. májusi számában, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
🍴   kb. 2 dl tejföl
🍴   1 kávéskanál cukor
🍴   5 dkg friss élesztő
🍴   60 dkg liszt
🍴   kb. 10 dkg burgonyapehely
🍴   1 evőkanál só
🍴   25 dkg vaj
🍴   20 dkg juhtúró
🍴   3 tojás
a tetejére:
🍴   1 tojás
🍴   köménymag


A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a sót, és elmorzsoljuk benne a vajat. A juhtúróval, a tojással és az élesztős tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk, letakarva langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét ferdén bevagdossuk. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, mindet tepsire sorakoztatjuk, és letakarva 1/2 óráig pihentetjük. A tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, meghintjük köménymaggal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzések