Rukkolás-sárgarépás burgonyakrémleves 🍴

Szeretjük a krémleveseket. Nem bonyolult az elkészítésük, és nagyon finomak tudnak lenni. Ilyen a mai leves is, sok sikert hozzá! 😉 Receptje megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.


Hozzávalók 2-3 személyre:
🍴   kb. 40 dkg burgonya
🍴   1 gerezd fokhagyma
🍴   8 dl tyúkhúsleves
🍴   kb. 8 dkg rukkola és tisztított, gyalult sárgarépa vegyesen
🍴   1 evőkanál olívaolaj
🍴   só, frissen őrölt tarka bors
a tálaláshoz:
🍴   pirított szalonnakocka
🍴   reszelt parmezán


A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megpucolt fokhagymát felszeleteljük. A húslevesben mindkettőt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a rukkolát és a sárgarépát. 4-5 percig kis lángon forraljuk, a tűzről levéve elkeverjük benne az olajat, és botmixerrel pürésítjük. Pár percig még rotyogtatjuk, közben utánaízesítjük sóval és borssal.
Pirított szalonnakockával, sajttal meghintve tálaljuk.


Megjegyzések