Rukkolás-sárgarépás burgonyakrémleves 🍴


Hozzávalók 2-3 személyre:
🍴   kb. 40 dkg burgonya
🍴   1 gerezd fokhagyma
🍴   8 dl tyúkhúsleves
🍴   kb. 8 dkg rukkola és tisztított, gyalult sárgarépa vegyesen
🍴   1 evőkanál olívaolaj
🍴   
🍴   frissen őrölt tarka bors
a tálaláshoz:
🍴   pirított szalonnakocka
🍴   reszelt parmezán


A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megpucolt fokhagymát felszeleteljük. A húslevesben mindkettőt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a rukkolát és a sárgarépát. 4-5 percig kis lángon forraljuk, a tűzről levéve elkeverjük benne az olajat, és botmixerrel pürésítjük. Pár percig még rotyogtatjuk, közben utánaízesítjük sóval és borssal.
Pirított szalonnakockával, sajttal meghintve tálaljuk.

Megjegyzések