Citrusos-túrós csiga 🍴

A kész leveles tészta nagyon-nagyon jó barátunk tud lenni akkor, ha nincs időnk sokat szöszmötölni a konyhában, mégis szeretnénk valamilyen finomságot az asztalra varázsolni. A következő fincsi csiga is így készült, citrusosan, túrósan. Klassz lehet a gyerekek uzsonnás dobozába is, sok sikert hozzá! 😉 A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2018. szeptemberi számában is, a laktózmentes termékeket pedig most is a Mizo biztosította.


Hozzávalók 24 darabhoz:
🍴   1 csomag (40 dkg) készre nyújtott élesztős leveles tészta
a töltelékhez:
🍴   1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
🍴   2 csapott evőkanál vaníliás cukor
🍴   2 dl Mizo laktózmentes tej
🍴   25 dkg Mizo laktózmentes túró
🍴   10 dkg kandírozott citrushéjkocka
🍴   2 evőkanál vaníliakivonat
a tetejére:
🍴   porcukor


A pudingporból a vaníliás cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, belekeverjük az áttört túrót, a citrushéjkockát és a vaníliakivonatot.
A tésztát kiterítjük, szépen elegyengetjük rajta a tölteléket, feltekerjük, és a papírba visszacsomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük.
A rudat kicsomagoljuk, 24 egyforma szeletre vágjuk. A felét sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a többi csigával is.
Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.


Megjegyzések