Erdeigyümölcsös pezsgőkrémtorta



Hozzávalók 23 cm átmérőjű tortához:
a tésztához:
3 tojás
7 dkg cukor
2 evőkanál olaj
7 dkg liszt
1 dkg cukrozatlan kakaópor
4 g sütőpor
továbbá:
kb. 40 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
a krémhez:
4 tojássárgája
5 evőkanál cukor
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
4 dl édes rozépezsgő
2 zselatinlap
4 dl tejszín
a díszítéshez:
tejszínhab


Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk felengedni, és alaposan lecsepegtetjük.
A tojást a cukorral – kézi mixerrel – habosra, krémesre keverjük. Hozzádolgozzuk az olajat, majd fakanállal beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elvegyített, átszitált lisztet. Az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Pár percig a formában hagyjuk, majd kivesszük belőle, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és rácson hagyjuk kihűlni. A tortaformát elmosogatjuk, és beletesszük a kihűlt tortalapot.
A tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból a pezsgővel – állandó keverés mellett – sűrű krémet főzünk. A zselatint kevés hideg vízben felpuhítjuk, kinyomkodjuk, és feloldjuk a forró krémben. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a langyos krémbe forgatjuk.
A gyümölcsöt a tortalapra halmozzuk, elegyengetjük, ráöntjük és elsimítjuk a krémet. 1 éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
Másnap eltávolítjuk a tortakarimát, és a torta tetejét tejszínhabbal díszítjük.


2020.09.03. Kedves látogatóm, Szilágyi Ágnes az alábbi sorokat és fotót küldte. Ági, nagyon köszönöm a visszajelzést, és nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen gyönyörű és finom tortát sikerült sütnöd, gratulálok hozzá.

"Hát ez valami szuper recept!:) Fantasztikusan finom lett és nagyon nagy sikere volt! Egy kifogás volt csak, hogy KEVÉS VOLT!!:))
Végül is megfogadtam a tanácsodat és egy éjszakát a hűtőben pihent.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és külön köszönöm a precízen leírt receptedet!! Nem mindig találkozom ilyennel, már sokszor belefutottam rosszakba is sajnos."


2021.02.01. Szántóné Gitta édesanyja születésnapjára készítette el a pezsgőkrémtortát. A gyümölcsréteget erdeigyümölcs-zselével oldotta meg, és kicsit nagyobb formában készült a torta, nézzétek, mennyire szép és guszta lett. :))) Gitta, köszönöm, hogy az oldalról választottál tortát, és nagy gratula még egyszer! 

"Mégegyszer köszönöm a segítségedet, és a szuper receptjeidet! ... Nagyon-nagyon finom volt, nagyon ízlett mindenkinek!"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése