~ CSIRKEMELL KÓKUSZTEJSZÍNES MÁRTÁSBAN ~

A megunhatatlan csirkemell most magosmustáros-kókusztejszínes mártást és köretként bulgurt kapott, nagyon klassz volt együtt. Akár az ünnepi asztalra is el tudom képzelni. A hozzávalókat a Kókusz Világ biztosította, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában is. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 2 személyre:
➲   2 csirkemellfilé
➲   
➲   frissen őrölt bors
➲   2–3 evőkanál Barco kókuszolaj
➲   2 gerezd fokhagyma
➲   1/2 (bio)citrom
➲   1,2 dl húsleves
➲   2 dl Cocomas kókusztejszín
➲   1 evőkanál magos mustár
a tálaláshoz:
➲   petrezselyemzöld
➲   párolt bulgur, köles vagy vadrizs


A húst megtisztítjuk, lapjában kettévágjuk, mindet sózzuk és borsozzuk. A felhevített kókuszolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kis lángon, lefedve időnként megfordítva puhára pároljuk/sütjük. Közben megpucoljuk a fokhagymát, lereszeljük és félretesszük a citrom héját. A levét a húslevesbe facsarjuk.
A húst kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon enyhén megdinszteljük a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a citromos húslevessel és a kókusztejszínnel. Közepes lángon, állandóan kevergetve krémesre sűrítjük. Amikor a mártás úgy besűrűsödött, hogy a fakanállal húzott csík alatt látszik a serpenyő alja, belekeverjük a mustárt és a citromhéjat.
A húst kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, szépen elrendezzük a tányéron. A mártással meglocsolva, durvára aprított petrezselyemzölddel meghintve, párolt kölessel, bulgurral vagy vadrizzsel tálaljuk.


Megjegyzések