~ MÁKOS TÉSZTAPUDING ~

A mákos ételek/desszertek kedvelőinek ajánlom ezt a finomságot. Különlegessége, hogy kifőzött cérnametélttel készül, a végeredmény pedig egy könnyed, nagyon finom mákos csemege. Laktózmentesen készítettem, a Mizo laktózmentes termékeivel. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2018. februári számában is, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
➲   5 dkg cérnametélt
➲   5 dl Mizo laktózmentes tej (1,5%-os)
➲   5 tojássárgája
➲   15 dkg cukor
➲   1 doboz (330 ml) Mizo laktózmentes tejszín
➲   5 dkg darált mák
➲   1 biocitrom reszelt héja
   1 dl víz
➲   1 csomag (20 g) zselatinpor


3 dl tejet felforralunk, és pár perc alatt megfőzzük benne a tésztát. A tűzről levéve félretesszük, és hagyjuk, hogy a tészta kissé beszívja a tejet – közben időnként megkeverjük, hogy ne tapadjon össze. A tojássárgáját nagyobb lábasban kihabosítjuk a cukorral. Hozzáöntjük a maradék tejet, és kis lángon, állandóan kevergetve felforraljuk, ezalatt kellően be is sűrűsödik. A tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát, a mákot és a citromhéjat. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből lágy habot verünk, óvatos mozdulatokkal a masszába dolgozzuk. A zselatint a vízzel oldódásig melegítjük, majd a pudingba keverjük. Tetszőleges, vízzel kiöblített formákba adagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kifordítjuk a formákból, és ízlés szerint díszítve kínáljuk.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése