Fürjtojáscurry



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
2   e v ő k a n á l   k ó k u s z o l a j
1   v ö r ö s h a g y m a
2   g e r e z d   f o k h a g y m a
2   b a b é r l e v é l
4 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
k b .   3 0 0   m l   h á z i   p a r a d i c s o m l é
1   t e á s k a n á l   ő r ö l t   g y ö m b é r
1   t e á s k a n á l   ő r ö l t   k u r k u m a
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   b o r s
c s i l i   ( e l h a g y h a t ó )
5 0   f ő t t   f ü r j t o j á s
a tálaláshoz:
d u r v á r a   a p r í t o t t   p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A megpucolt vörös- és fokhagymát késes aprítóban ledaráljuk. A felhevített kókuszolajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk a babérlevelet is. Pár perc múlva beleöntjük a kókusztejszínt és a paradicsomlevet, fűszerezzük. 4–5 percig kis lángon főzzük, majd hozzáadjuk a fürjtojást, és pár percnyi rotyogtatás után petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése