Tonkababos-csokoládés kávé



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2 személyre:
2   a d a g   f r i s s e n   f ő t t   k á v é
8 0   g   é t c s o k o l á d é
1 5 0   m l   v í z
t o n k a b a b
k b .   1 0 0   m l   t e j s z í n
k e v é s   c u k o r
f e h é r   é s   b a r n a   r ö v i d   k a n d i s c u k o r p á l c a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kávét csészékbe öntjük. A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a csokoládét, és a kávé csorgatjuk. Ízesítjük reszelt tonkababbal. A tejszínből cukorral és kevés reszelt tonkababbal kemény habot verünk, csillagcsöves habzsákból a csokoládés kávéra halmozzuk. Kandiscukorpálcákkal azonnal tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése