Házi joghurt



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 1 l-hez:
1   l   f r i s s ,   m a g a s   z s í r t a r t a l m ú   t e j   ( l e g a l á b b   3 , 5 % - o s )
1   k i s   p o h á r   ( 1 2 5   g )   f r i s s ,   é l ő f l ó r á s   n a t ú r   j o g h u r t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A készülék táljába öntjük a tejet, a gőzfunkcióval felforraljuk, majd leállítjuk a programot. Miután a tej kézmelegre hűlt, belekeverjük a joghurtot. Kiválasztjuk a joghurtmenüt, az időzítőt beállítjuk 10 órára, és elindítjuk a programot. Amikor lejárt, a tálat kivesszük a gépből, és hagyjuk, hogy a kész joghurt teljesen kihűljön. Zárható edényben hűtőbe tesszük, így 1 hétig eláll.
A kész joghurtot legfeljebb 10-szer használhatjuk újabb adag alapanyagául, illetve készülhet fagyasztva szárított (liofilizált) joghurtkultúrával is (gyógyszertárakban vagy bioboltokban kapható). Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesítve, keverhetünk bele gyümölcsöt, lekvárt, csokoládét, müzlit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése