Mexikói sertésragu gnocchival 🍴


Hozzávalók:
🍴   3 közepes vöröshagyma
🍴   3 gerezd fokhagyma
🍴   2–3 evőkanál olaj
🍴   kb. 80 dkg sertéscomb
🍴   1–2 kávéskanál őrölt pirospaprika
🍴   
🍴   frissen őrölt bors
🍴   őrölt római kömény
🍴   csili
🍴   kukoricakonzerv (kb. 25 dkg)
🍴   vörösbabkonzerv (kb. 25 dkg)
🍴   50 dkg gnocchi
🍴   ketchup
a tálaláshoz:
🍴   korianderzöld


A kétféle hagymát megpucoljuk, előbbit apróra kockázzuk. A megtisztított húst falatnyi darabokra vágjuk. A gnocchit enyhén sós vízben készre főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Kevés vizet aláöntve visszatesszük a tűzre, beledobjuk a húst, és fehéredésig pároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és csilivel. Lefedve előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és puhára pároljuk – közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. A főzési idő vége előtt kb. 10 perccel hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és babot, valamint a gnocchit, és fedő nélkül készre pároljuk. A sütőből kivéve tetszés szerinti mennyiségű ketchuppal ízesítjük, és durvára tépkedett korianderzölddel meghintve tálaljuk.

Megjegyzések