~ MEXIKÓI SERTÉSRAGU GNOCCHIVAL ~

Mai – viszonylag gyors – ebédünk, fincsi volt. Előnye, hogy nagyrészt sütőben készül, így közben tudunk mást csinálni. Csilis, kukoricás, babos, és nagyon jól áll neki a gnocchi is, szóval klassz így együtt. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
🌽   3 közepes vöröshagyma
🌽   3 gerezd fokhagyma
🌽   2–3 evőkanál olaj
🌽   kb. 80 dkg sertéscomb
🌽   1–2 kávéskanál őrölt pirospaprika
🌽   
🌽   frissen őrölt bors
🌽   őrölt római kömény
🌽   csili
🌽   konzervkukorica (kb. 25 dkg)
🌽   vörösbab-konzerv (kb. 25 dkg)
🌽   50 dkg gnocchi
🌽   ketchup
a tálaláshoz:
🌽   korianderzöld


A kétféle hagymát megpucoljuk, előbbit apróra kockázzuk. A megtisztított húst falatnyi darabokra vágjuk. A gnocchit enyhén sós vízben készre főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Kevés vizet aláöntve visszatesszük a tűzre, beledobjuk a húst, és fehéredésig pároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és csilivel. Lefedve előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és puhára pároljuk – közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. A főzési idő vége előtt kb. 10 perccel hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és babot, valamint a gnocchit, és fedő nélkül készre pároljuk. A sütőből kivéve tetszés szerinti mennyiségű ketchuppal ízesítjük, és durvára tépkedett korianderzölddel meghintve tálaljuk.


Megjegyzések