~ JOGHURTOS KÖRTETURMIX ~

Isteni párolt körtével készült turmix, laktózmentesen a Mizo laktózmentes termékeivel, joghurttal és tejjel. Jól lehűtve, jégkockával igazi hűsítő finomság. Receptjét megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 2 személyre:
🍐   4 körte
🍐   1 kis pohár Mizo laktózmentes natúr joghurt
🍐   1,5 dl Mizo laktózmentes tej
🍐   1 teáskanál méz
🍐   1 teáskanál vaníliakivonat
🍐   4 jégkocka
a tálaláshoz:
🍐   kókuszrészelék


A körtét megmossuk, megszárítjuk, negyedeljük, a magházát eltávolítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 210 fokos sütőben puhára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcshúst kikaparjuk a héjból.
A körtepépet a többi hozzávalóval turmixoljuk, majd poharakba adagoljuk. Tetejét szárazon pirított kókuszreszelékkel díszítjük, és azonnal fogyasztjuk.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése