~ CUKKINIS CSIRKEMELL ~

Ha már nem tudnátok mit kezdeni a cukkinivel, készülhet vele nagyon fincsi húsétel is. Nálam most viszonylag nagyobb darabokra vágva került a csirkemell mellé, de el tudom képzelni kisebb hasábokra vagy kockákra vágva is. A kaporral és a snidlinggel fűszerezve tényleg nagyon fincsi étel, nem mellesleg gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Sok sikert hozzá! 😉 A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.


Hozzávalók 4-6 személyre:
🌾   3 csirkemellfilé (kb. 70 dkg)
🌾   kevés olaj
🌾   só
🌾   frissen őrölt bors
🌾   3 salátacukkini (kb. 70 dkg)
🌾   aprított kapor
🌾   aprított snidling
🌾   1 púpozott teáskanál étkezési keményítő
🌾   1 kis pohár Mizo laktózmentes tejföl (150 g)
🌾   1 doboz Mizo laktózmentes főzőtejszín (330 ml)
a tálaláshoz:
🌾   aprított snidling
🌾   párolt rizs


A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit eltávolítjuk, és a zöldséget először keresztben 3-4 darabra, majd hosszában mindet 4-4 hasábra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, pirítani kezdjük rajta a húst. Ízesítjük sóval és borssal, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a cukkinit, fűszerezzük kaporral és snidlinggel. Roppanósan puhára pároljuk, és hozzáöntjük a keményítővel elkevert tejfölt és tejszínt. Pár percig még rotyogtatjuk, végül snidlinggel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.


Megjegyzések