Cukkinis csirkemell 🍴


Hozzávalók 4-6 személyre:
🍴   3 csirkemellfilé (kb. 70 dkg)
🍴   kevés olaj
🍴   só
🍴   frissen őrölt bors
🍴   3 salátacukkini (kb. 70 dkg)
🍴   aprított kapor
🍴   aprított snidling
🍴   1 púpozott teáskanál étkezési kukoricakeményítő
🍴   1 kis pohár (150 g) laktózmentes tejföl
🍴   1 doboz (330 ml) laktózmentes főzőtejszín
a tálaláshoz:
🍴   aprított snidling
🍴   párolt rizs


A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit eltávolítjuk, és a zöldséget először keresztben 3-4 darabra, majd hosszában mindet 4-4 hasábra vágjuk.
Az olajat felhevítjük, pirítani kezdjük rajta a húst. Ízesítjük sóval és borssal, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a cukkinit, fűszerezzük kaporral és snidlinggel. Roppanósan puhára pároljuk, és hozzáöntjük a keményítővel elkevert tejfölt és tejszínt. Pár percig még rotyogtatjuk, végül snidlinggel meghintve, párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzések