Aszaltsárgabarackos-túrótorta 🍴


Hozzávalók 23 cm-es tortához:
az alaphoz:
🍴   10–12 babapiskóta
a krémhez:
🍴   20 dkg aszalt sárgabarack
🍴   3,6 dl víz
🍴   5 dkg cukor
🍴   50 dkg laktózmentes túró
🍴   10 dkg porcukor
🍴   1 citrom
🍴   1 pohár (150 g) laktózmentes tejföl
🍴   1 doboz (330 ml) laktózmentes tejszín
🍴   8 zselatinlap
a díszítéshez:
🍴   ostyavirág
🍴   cukorgyöngy


A kapcsos tortaformát körkörösen kirakjuk a babapiskótával.
A barackot kisebb darabokra vágjuk, leforrázzuk 3 dl vízzel, és 15 percig áztatjuk. Hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, és közepes lángon a gyümölcsöt puhára főzzük úgy, hogy a levét nagyjából elpárologtatjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd botmixerrel pürésítjük. A tejszínből lágy habot verünk.
A túrót kézi mixerrel elkeverjük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a tejföllel. Fakanállal beleforgatjuk a barackpürét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, közben 60 ml vizet felforralunk. Feloldjuk benne a felpuhult lapokat, majd kevés túrókrémet keverünk hozzá. A zselatinos elegyet a túrókrémbe keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Vigyázva, hogy a piskóták ne csússzanak szét, a krémet a tortaformába öntjük. A tetejét elsimítjuk, és folpakkal lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap eltávolítjuk a folpakot és a tortakarikát, végül a tortát ostyavirággal és cukorgyönggyel díszítjük. Szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzések