~ ÖRMÉNY PALACSINTA ~

Ha szeretitek a palacsintát, és ha szeretitek a szilvalekváros palacsintát, akkor az örmény palacsintát is szeretni fogjátok. Nálunk nagy kedvenc, a dióval és a tejfölös öntettel turbózva igazán fincsi. Tartalmas levesekhez tökéletes fogás, sok sikert hozzá! 😉 A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2018. februári számában is.


Hozzávalók 6 személyre:
a palacsintához:
➲   1 tojás
➲   1 csipet só
➲   1 nagy csipet cukor
➲   20 dkg liszt
➲   kb. 5 dl víz
➲   3 evőkanál olaj
a töltelékhez:
➲   1 kis üveg szilvalekvár
➲   2 marék dió
a sütőtálhoz:
➲   kevés vaj
az öntethez:
➲   4 tojás
➲   2 evőkanál porcukor
➲   1 nagy pohár tejföl (330 g)
a tálaláshoz:
➲   porcukor


A palacsinta hozzávalóiból a megszokott módon csomómentes tésztát készítünk, 1/2 órát pihentetjük. Kisebb, kb. 16 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle.
Mindet megkenjük szilvalekvárral, meghintjük darált dióval, és feltekerjük. A tekercseket 3-3 egyforma darabra vágjuk, és kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk.
A tojást kikeverjük a porcukorral és a tejföllel, a palacsintacsigákra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.


Megjegyzések