SZÍNES BAGOLYKEKSZ


Hozzávalók kb. 18 db-hoz:

  • 12,5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só

továbbá:

  • 2 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
  • 2 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 kávéskanál céklapor




  • A vajat az átszitált porcukorral krémesre kevertem.
  • Hozzádolgoztam a vaníliakivonatot és a tojást, majd rászitáltam a sóval összeforgatott lisztet.
  • Gyors mozdulatokkal nagyjából egyneműsítettem, majd 3 egyforma részre osztottam.
  • Az egyiket a kávéval és a kakaóval, a másikat a céklaporral gyúrtam össze, a harmadik világos maradt.
  • A tésztacipókat folpakba csomagolva legalább 1/2 órára – de akár 1 éjszakára is – hűtőbe tettem.
  • Külön-külön mindet kb. 4 mm vékonyra nyújtottam, a bagoly kiszúróformával szaggattam, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
  • A kiszúrt formák tetszőleges részeit kicserélgettem, így alakítottam ki a színes kekszeket.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
  • Közben a maradék tésztát néhány mozdulattal tarkára gyúrtam, nyújtottam, szaggattam.
  • A tarka kekszeket is a színeshez hasonlóan sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában. Kiszúróforma a Cookori.com konyhafelszerelési webáruházból, háttér a Fotókelléktől. :)