CSERESZNYÉS-MEGGYES PITE


Hozzávalók kb. 38 x 28 cm-es tepsihez:

  • 1/2 kg cseresznye és meggy vegyesen
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1,3 dl olaj
  • 36 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 30 dkg natúr joghurt

a tetejére:

  • porcukor




  • A gyümölcsöt megmostam, leszáraztam, kimagvaltam, és szűrőben hagytam lecsepegni a levét.
  • A tojást a kétféle cukorral – kézi mixerrel – alaposan kihabosítottam, krémesítettem, majd belekevertem az olajat is.
  • Fakanálra váltva óvatos mozdulatokkal beleforgattam a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a joghurtot.
  • A sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, elegyengettem, és kiraktam a cseresznyével és meggyel.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt készre sütöttem.
  • Miután kihűlt, porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaltam.