CURRYS PULYKARAGULEVES


Hozzávalók 6 személyre:

  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • 1 teáskanál kókuszvirágcukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 4 dl kókusztejszín
  • 1 l víz
  • 1 citrom reszelt héja

a tálaláshoz:

  • aprított petrezselyemzöld




  • A pulykamellet falatnyi darabokra vágtam.
  • A zöldségféléket megtisztítottam, a vöröshagymát apróra, a leveszöldséget 1-2 cm-esre kockáztam.
  • A paprikát kicsumáztam, beletöltöttem a petrezselyemzöldet.
  • A felhevített olajon a vöröshagymával együtt fehéredésig pirítottam a húst.
  • Rádobtam a leveszöldséget, a paprikát, ízesítettem sóval, borssal, a kókuszvirágcukorral, a zúzott fokhagymával és a curryporral.
  • Felöntöttem a fehérborral, és lefedve, kis lángon szinte készre pároltam.
  • Eltávolítottam a paprikát, a leveshez adtam a kókusztejszínt, a vizet és a citromhéjat, majd felforraltam.
  • Utánaízesítettem sóval és/vagy borssal, végül lefedve, kis lángon további 5 percig főztem.
  • Petrezselyemzölddel meghintve tálaltam.



Kókusztermékek most is a KókuszVilágtól, a  receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. októberi számában.