JOGHURTOS GOMBASALÁTA CSÍRÁVAL, TOJÁSSAL


Hozzávalók 4-6 személyre:

  • kevés vaj
  • 25 dkg barna csiperke
  • frissen őrölt bors
  • 1 kis pohár görög joghurt (18 dkg)
  • 2 dl tejszín
  • mustár
  • porcukor
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 10 dkg zöldsaláta-keverék
  • 1 csomó retek
  • 5 dkg vegyes csíra
  • 8 főtt tojás megpucolva



  • A gombát megtisztítottam, nagyságtól függően negyed vagy nyolcad cikkekre vágtam.
  • A megpucolt retket nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • A gombát a felhevített vajon pár perc alatt készre pároltam, közben sóztam, borsoztam.
  • A joghurtot elkevertem a tejszínnel, a majonézzel, ízesítettem mustárral, cukorral, sóval és borssal.
  • Beleforgattam a levétől lecsepegtetett gombát.
  • Tálaláskor a zöldsalátát tányérokra halmoztam, elosztottam rajtuk a joghurtos gombát, meghintettem csírával és retekkel, majd a tojáscikkekkel díszítettem.
  • Bagettel, pirítóssal kínáltam.



Csíra most is a Biohálótól, fotóháttér a Fotókelléktől, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin tavaly áprilisi számában.