2018. február 4., vasárnap

SÜTŐTÖKÖS-DIÓBUNDÁS PALACSINTA


Hozzávalók 7 db-hoz:
a palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl víz

továbbá:

  • 40-50 dkg sült sütőtökpüré
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

a bundázáshoz:

  • 5-6 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg darált dió

a sütéshez:

  • olaj

a tálaláshoz:

  • porcukor




  • A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát kevertem, 1/2 órát pihentettem.
  • Tapadásmentes serpenyőben, néhány csepp olajon 7 nagyobb (kb. 25 cm átmérőjű) palacsintát sütöttem, alufóliával letakarva hagytam kihűlni.
  • A sütőtökpürét ízesítettem a mézzel és a citromlével.
  • Megkentem 1 palacsintát, mindkét oldalról középig behajtottam, majd feltekertem.
  • Így jártam el a többi alapanyaggal is.
  • A tekercseket a lisztbe, a felvert tojásba és a dióval összeforgatott zsemlemorzsába paníroztam.
  • Bő, forró olajban mindet aranyszínűre sütöttem.
  • Hidegen, porcukorral gazdagon meghintve tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.