2018. január 1., hétfő

GESZTENYEPÜRÉ CSOKOLÁDÉVAL, ÁFONYADZSEMMEL


Hozzávalók 8 pohárhoz:

  • 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kis üveg áfonyadzsem
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csomag (10 g) habfixáló

a díszítéshez:

  • csokoládéreszelék




  • A gesztenyemasszát hagytam felengedni, majd burgonyanyomón áttörtem, és a poharakba adagoltam.
  • 1 dl tejszínt felforraltam, beletördeltem és felolvasztottam benne a csokoládét, a gesztenyére kanalaztam.
  • Elosztottam a poharakban a dzsemet.
  • A maradék tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem, csillagcsöves habzsákból a dzsemre halmoztam, végül csokoládéreszelékkel díszítettem.



Forrás: Kifőztük