VANÍLIÁS-TEJSZÍNES ÁFONYAKRÉMLIKŐR


Hozzávalók 7,5 dl-hez:

  • 12,5 dkg kék áfonya (fagyasztott is lehet)
  • 2,5 dl vodka
  • 5 evőkanál vaníliakivonat
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 4 dl tejszín




  • Az áfonyát a vodkával és a vaníliakivonattal turmixoltam, majd zárható edényben hűtőbe tettem.
  • 1 hétig hagytam érni, közben naponta átkevertem.
  • Sűrű szövésű szitán leszűrtem, a visszamaradt részt jól kinyomkodtam.
  • A cukorból a vízzel kis lángon sűrű szirupot főztem – akkor jó, ha már habzik.
  • A tűzről levéve hagytam szoba-hőmérsékletűre hűlni, közben többször átkevertem, végül alaposan összevegyítettem a gyümölcsös vodkával és a tejszínnel.
  • Hűtőbe tartottam, fogyasztás előtt jól felráztam.
  • Kb. 1 hétig áll el.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.