NORMANDIAI RIZS


Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 dkg arborio rizs
  • 8 dkg aranybarna nádcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 l tej
  • 5 dkg vaj + kevés a sütőtálhoz
a tálaláshoz:
  • cukrozatlan kakaópor
  • reszelt étcsokoládé


  • A rizst elkevertem a nádcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd vajjal kikent sütőtálba szórtam.
  • A tejet a vajjal felforraltam, és óvatosan a rizsre öntöttem.
  • Alufóliával letakartam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órát sütöttem.
  • Az alufóliát eltávolítva további 45 percig hagytam még sülni, közben többször megkevertem.
  • Tálkákba adagoltam, a tetejüket kakaóval és csokoládéreszelékkel hintettem meg.
  • Melegen, langyosan és hidegen is kínálhatjuk.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.