CSOKOLÁDÉTRIÓ


Hozzávalók:

  • 10 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 l víz
  • 1 l Cocomas kókusztejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé

a díszítéshez:

  • mini pillecukor
  • reszelt csokoládé




  • A tojássárgáját kézi habverővel elvegyítettem a vaníliával, a nyírfacukorral, a liszttel, a vízzel és a kókusztejszínnel – a folyadékot fokozatosan adagoltam hozzá, hogy csomómentes legyen.
  • Kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraltam, a tűzről levéve 3 részre osztottam.
  • Az egyikbe az apróra tördelt ét-, a másikba tej-, a harmadikba a fehér csokoládét forgattam oldódásig.
  • Tetszőleges sorrendben poharakba rétegeztem, 1 éjszakára hűtőbe tettem.
  • Tálaláskor mini pillecukorral és reszelt csokoládéval díszítettem.



Háttér most is a Fotókelléktől, a kókusztejszínt pedig a KókuszVilág biztosította. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában.