Csokoládétrió



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 0   t o j á s s á r g á j a
1   v a n í l i a r ú d   k i k a p a r t   m a g j a i
1 0 0   g   n y í r f a c u k o r
1 5 0   g   l i s z t
5 0 0   m l   v í z
1   l   k ó k u s z t e j s z í n
1 0 0   g   é t c s o k o l á d é
1 0 0   g   t e j c s o k o l á d é
1 0 0   g   f e h é r   c s o k o l á d é
a díszítéshez:
m i n i   p i l l e c u k o r
r e s z e l t   c s o k o l á d é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojássárgáját kézi habverővel elvegyítjük a vaníliával, a nyírfacukorral, a liszttel, a vízzel és a kókusztejszínnel – a folyadékot fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy csomómentes legyen. Kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve 3 részre osztjuk. Az egyikbe az apróra tördelt ét-, a másikba a tej-, a harmadikba a fehér csokoládét forgatjuk oldódásig. Tetszőleges sorrendben poharakba rétegezzük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor mini pillecukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.