Feketequinoás, magbundás fasírtrúd 🍴


Hozzávalók 8x32 cm-es bordaformához:
🍴   10 dkg fekete quinoa
🍴   
🍴   50 dkg darált sertéscomb
🍴   1 tojás
🍴   1 vöröshagyma
🍴   3–4 gerezd zúzott fokhagyma
🍴   1/2 csokor petrezselyemzöld
🍴   frissen őrölt bors
🍴   morzsolt majoránna
a formához:
🍴   zsír
🍴   tökmag
🍴   napraforgómag
🍴   szezámmag
🍴   fekete szezámmag
🍴   lenmag



A quinoát megmossuk, és a térfogatához képest bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A vöröshagymát megpucoljuk, egészen apróra kockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk.
A húst a kétféle hagymával, a tojással, a quinoával, a petrezselyemzölddel és a fűszerekkel egyneművé dolgozzuk. A formát alaposan kizsírozzuk, és gazdagon megszórjuk a magvakkal. Beleadagoljuk és szépen elegyengetjük benne a masszát, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. A formából sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk, és 15 percre még visszatesszük a sütőbe.
Miután kihűlt, szeletekre vágva, főzelék vagy saláta mellé kínáljuk.