FEKETE QUINOÁS, MAGBUNDÁS FASÍRTRÚD


Hozzávalók 8 x 32 cm-es bordaformához:

  • 10 dkg fekete quinoa
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt majoránna

a formához:

  • zsír
  • tökmag
  • napraforgómag
  • szezámmag
  • fekete szezámmag
  • lenmag




  • A quinoát megmostam, és a térfogatához képest bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőztem.
  • Hagytam langyosra hűlni.
  • A vöröshagymát megpucoltam, egészen apróra kockáztam.
  • A petrezselymet felaprítottam.
  • A húst a kétféle hagymával, a tojással, a quinoával, a petrezselyemzölddel és a fűszerekkel egyneművé dolgoztam.
  • A formát alaposan kizsíroztam, és gazdagon megszórtam a magvakkal.
  • Beleadagoltam és szépen elegyengettem benne a masszát, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöttem.
  • A formából sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, és 15 percre még visszatettem a sütőbe.
  • Miután kihűlt, szeletekre vágva, főzelék vagy saláta mellé kínáltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.