Feketequinoás, magbundás fasírtrúd



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 8×32 cm-es bordaformához:
1 0 0   g   f e k e t e   q u i n o a
s ó
5 0 0   g   d a r á l t   s e r t é s c o m b
1   t o j á s
1   v ö r ö s h a g y m a
3 – 4   g e r e z d   z ú z o t t   f o k h a g y m a
1 / 2   c s o k o r   p e t r e z s e l y e m z ö l d
f r i s s e n   ő r ö l t   b o r s
m o r z s o l t   m a j o r á n n a
a formához:
z s í r
t ö k m a g
n a p r a f o r g ó m a g
s z e z á m m a g
f e k e t e   s z e z á m m a g
l e n m a g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A quinoát megmossuk, és a térfogatához képest bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A vöröshagymát megpucoljuk, egészen apróra kockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk. A húst a kétféle hagymával, a tojással, a quinoával, a petrezselyemzölddel és a fűszerekkel egyneművé dolgozzuk. A formát alaposan kizsírozzuk, és gazdagon megszórjuk a magvakkal. Beleadagoljuk és szépen elegyengetjük benne a masszát, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. A formából sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk, és 15 percre még visszatesszük a sütőbe. Miután kihűlt, szeletekre vágva, főzelék vagy saláta mellé kínáljuk.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júliusi számában.