ZSÁLYÁS, LIME-OS ARANYDURBINCS


Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 tisztított aranydurbincs (kb. 60 dkg)
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor zsálya
  • 1/2 lime
  • olívaolaj
  • vaj

a körethez:

  • 6-8 közepes burgonya
  • olaj

a tálaláshoz:

  • 2 zsályaág
  • 1 lime




  • Az aranydurbincsot beirdaltam, kívül-belül sóztam és borsoztam.
  • A hasüregébe töltöttem a zsályát és a felkarikázott lime-ot, hústűvel megtűztem.
  • Nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat és vajat hevítettem, majd kis lángon, 15-20 perc alatt szép pirosra sütöttem a halak mindkét oldalát.
  • A körethez a burgonyát meghámoztam, uborkagyalun vékonyra szeleteltem.
  • Váltott vízben többször megmostam, tiszta konyharuhán kicsit megszárítottam, majd bő, forró olajban, nagy lángon ropogósra sütöttem.
  • A krumpli után a forró olajban megsütöttem a zsályaágakat is.
  • A sült burgonyát 2 tányérra halmoztam, sóztam, és ráfektettem az aranydurbincsot.
  • A pirított zsályával és lime-szeletekkel díszítve, lime-lével meglocsolva fogyasztottuk.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában, háttér most is a Fotókelléktől.