TRIPLÁN CSOKOLÁDÉS PALACSINTA


Hozzávalók 4-6 személyre:
a palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 4-5 evőkanál szódavíz

a töltelékhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg csokoládés mogyorókrém

az öntethez:

  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál cukor

a tálaláshoz:





  • A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel simára, csomómentesre kevertem, 1/2 órát pihentettem.
  • Közben a mascarponét fakanállal elvegyítettem a mogyorókrémmel, hűtőbe tettem.
  • Az öntet hozzávalóit összeforraltam, hűlni hagytam.
  • A tésztából tapadásmentes serpenyőben 4 nagyobb, 25-26 cm átmérőjű palacsintát sütöttem.
  • A krémből keveset félretettem, a többit a palacsintákba töltöttem, feltekertem, átlósan kettévágtam.
  • A félretett krémből rózsákat nyomtam rájuk, amaréna meggyel és a csokoládéöntettel díszítve tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is. Tányérok: Pastel Handmade Ceramics, háttér a Fotókelléktől.