Triplán csokoládés palacsinta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
a palacsintához:
1 5 0   g   l i s z t
1   c s i p e t   s ó
1   k á v é s k a n á l   c u k o r
1   e v ő k a n á l   c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
2   t o j á s
2 5 0   m l   t e j
1   e v ő k a n á l   o l a j
4 – 5   e v ő k a n á l   s z ó d a v í z
a töltelékhez:
5 0 0   g   m a s c a r p o n e
2 5 0   g   c s o k o l á d é s   m o g y o r ó k r é m
az öntethez:
1 0 0   m l   t e j s z í n
5 0   g   é t c s o k o l á d é
1   e v ő k a n á l   c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
2   e v ő k a n á l   c u k o r
a tálaláshoz:
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük, 1/2 órát pihentetjük. Közben a mascarponét fakanállal elvegyítjük a mogyorókrémmel, hűtőbe tesszük. Az öntet hozzávalóit összeforraljuk, hűlni hagyjuk. A tésztából tapadásmentes serpenyőben 4 nagyobb, 25–26 cm átmérőjű palacsintát sütünk. A krémből keveset félreteszünk, a többit a palacsintákba töltjük, feltekerjük, átlósan kettévágjuk. A félretett krémből rózsákat nyomunk rájuk, amarénameggyel és a csokoládéöntettel díszítve tálaljuk.


A receptet a Pastel Ceramics támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.