MANDULÁS-KAKAÓS SZELET


Hozzávalók kb. 32 szelethez, 20 x 32 cm-es tepsihez:


a tetejére:





  • A vajat kihabosítottam a nádcukorral, majd egyesével beledolgoztam a tojásokat.
  • A lisztet összeforgattam a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral, a tojásos elegybe szitáltam.
  • Az almalé, a vanília és a darált mandula hozzáadásával egyneművé kevertem.
  • A sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem, a tetejét elsimítottam, és kiraktam a pekándióval.
  • Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
  • Miután kihűlt, kockákra vágtam úgy, hogy minden szelet közepére 1-1 szem dió jusson.



A recept hozzávalóit a Magosboltban tudjátok beszerezni, leírását pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is. Háttér most is a Fotókelléktől. :)