SAVANYÍTOTT BOHÓCSAPKA PAPRIKA


Hozzávalók 5 db 720 ml-es üveghez:





  • A paprika szárát eltávolítottam, a zöldséget alaposan megmostam.
  • Szorosan az üvegekbe raktam, elosztottam rajtuk a fűszerkeveréket és a rózsaborsot.
  • Zománcos vagy rozsdamentes lábasban összekevertem az almaecetet, a mézet és a sót, és közepes lángon, kevergetve felforraltam.
  • Az üvegekbe mertem úgy, hogy a tetejükig 1 cm üresen maradjon, és csavaros tetővel szorosan lezártam.
  • Lábasba raktam, és annyi forró vizet öntöttem rájuk, amennyi majdnem teljesen ellepte.
  • Gyöngyöző forralással kb. 10 percig dunsztoltam, majd a lábasban, a vízben hagytam kihűlni.
  • Másnap kiszedtem, megtöröltem, és a kamrapolcra tettem.
  • Hűvös, sötét helyen 1 évig eláll, felbontás után a hűtőszekrényben 1 hétig tartható el.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.