Sajtos-leveles kosárka



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
1   c s o m a g   ( 2 7 0   g )   k é s z r e   n y ú j t o t t   l e v e l e s   t é s z t a
1 2 5   m l   v í z
1   n a g y   c s i p e t   s ó
2 5   g   v a j
7 5   g   l i s z t
2   t o j á s
5 0   g   t r a p p i s t a   s a j t
a tepsihez:
v a j
l i s z t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A leveles tésztát kitekerjük, kb. 24×40 cm-es lapot kell kapnunk. A virág alakú kiszúróval 12 lapot szúrunk ki belőle, mindet a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tesszük. A lisztezett formázó segítségével a sütőforma falára simítjuk, így alakítva ki a kosárkaformát. A vizet a sóval és a vajjal felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg összeálló, az edény falától elváló masszát nem kapunk. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni. Kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a reszelt sajtot is. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és a tésztakosarakba adagoljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júliusi számában.