SAJTOS-LEVELES KOSÁRKA


Hozzávalók 12 kosárkához:

  • 1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
  • 1,25 dl víz
  • 1 nagy csipet só
  • 2,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg trappista sajt

a tepsihez:

  • vaj
  • liszt




  • A leveles tésztát kitekertem, kb. 24 x 40 cm-es lapot kaptam.
  • A virág alakú kiszúróval 12 lapot szúrtam ki belőle, mindet a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tettem.




  • A lisztezett formázó segítségével a sütőforma falára simítottam, így alakítva ki a kosárkaformát.




  • A vizet a sóval és a vajjal felforraltam.




  • Beleszórtam a lisztet, és addig főztem, amíg összeálló, az edény falától elváló masszát nem kaptam.
  • A tűzről levéve hagytam langyosra hűlni.
  • Kézi mixerrel egyesével belekevertem a tojásokat, majd a reszelt sajtot is.
  • A masszát csillagcsöves habzsákba töltöttem, és a tésztakosarakba adagoltam.




  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.

Kosárka kiszúró készletet a Cookori.com-nál tudtok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.