PIÑA COLADA MUFFIN


Hozzávalók 12 muffinhoz:
a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 doboz (340 g) konzervananász
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 nagy pohár (375 g) natúr joghurt

továbbá:


a krémhez:
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 12,5 dkg vaj

a tetejére:

  • kókuszreszelék




  • A sütőporral elvegyített lisztet átszitáltam, hozzáforgattam a kókuszreszeléket.
  • Az ananászt leszűrtem úgy, hogy a levét felfogtam.
  • A gyümölcshúsból 15 dkg-ot apró kockákra vágtam (a többit el lehet fogyasztani vagy fel lehet használni más ételhez).
  • A tojást kézi mixerrel kihabosítottam a cukorral, belekevertem az olajat és a joghurtot.
  • Fakanállal hozzáforgattam a lisztes elegyet és az ananászkockákat.
  • A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedésibe adagoltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
  • Rácsra téve kicsit hűlni hagytam, majd hurkapálcával megszurkáltam, és meglocsoltam a kókuszlikőrrel.
  • Hagytam teljesen kihűlni.
  • A konzerv felfogott levét vízzel kiegészítettem 3 dl-re, majd a pudingporral és a vaníliás cukorral a szokott módon pudingot főztem belőle.
  • A tűzről levéve feloldottam benne a darabokra tört csokoládét.
  • Miután teljesen kihűlt, kihabosítottam az előzőleg krémesre kevert vajjal.
  • Habzsákba töltve díszítettem vele a muffinok tetejét, végül kevés kókuszreszelékkel hintettem meg.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.