2017. szeptember 10., vasárnap

FINN PALACSINTA - MÁLNÁS-CSOKOLÁDÉS


Hozzávalók 26 x 35 cm-es tepsihez:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl olaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 l tej
  • kb. 60 dkg málna
  • 6-7 dkg étcsokoládécsepp

a tálaláshoz:

  • porcukor
  • néhány szem málna
  • citromfűlevél




  • A tojást a cukorral és a sóval – kézi mixerrel – kihabosítottam, beledolgoztam az olajat is.
  • Habverőre váltva csomómentesre kevertem a liszttel és a tejjel.
  • A sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, rászórtam a megtisztított málnát és a csokoládét.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.
  • Miután kihűlt, tetszőleges szeletekre vágva, porcukorral gazdagon meghintve, málnával és citromfűlevéllel díszítve tálaltam.