ANANÁSZOS-SONKÁS RAKOTT CSIRKEMELL


Hozzávalók 32 x 10 cm-es őzgerincformához:

  • 25 dkg vékony szelet, húsos füstölt szalonna
  • 70-80 dkg csirkemellfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 doboz konzervananász (kb. 35 dkg)
  • 10 dkg vékony szelet sonka
  • 13 dkg vékony szelet füstölt sajt




  • Az ananászt leszűrtem, késes aprítóval durvára daraboltam.
  • A csirkemellet nagyobb kockákra vágtam, sóztam, borsoztam.
  • Az őzgerincformát kibéleltem a szalonnával úgy, hogy mindkét oldalán túllógjon.
  • Beleraktam a hús felét, az ananász felét, betakartam sonka-, sajt- és szalonnaszeletekkel.
  • Ismét csirkemell, ananász, sonka és sajt következett, végül ráhajtottam a túllógó szalonnát.
  • A rakottast olajjal vékonyan bekent alufóliacsíkkal letakartam, majd nagyobb tepsibe tettem.
  • Annyi vizet öntöttem köré, amennyi a forma feléig ért, és előmelegített, 180 fokos sütőben az ételt kb. 1,5 óra alatt készre sütöttem.
  • A sütőből kivéve pár percig pihentettem, majd a formából óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam.
  • Annyi időre tettem vissza sülni, amíg a szalonna szépen meg nem pirult.
  • Burgonyapürével, salátával vagy friss kenyérrel körítve tálaltam.



Háttér most is a Fotókelléktől, a recept pedig megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában.