Sztracsatellafagylalt-pite


Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához:
az alaphoz:

  • 1 csomag (21,5 dkg) zabkeksz
  • 10 dkg vaj

a krémhez:

  • 2 tojássárgája
  • 7 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 dkg csokoládé

a díszítéshez:

  • fehér- és étcsokoládé-reszelék




  • A csokoládét a robotgép aprítóbetétjével felaprítottam, kiöntöttem a tartályból, és félretettem.
  • A helyére borítottam a kekszet, apróra daraboltam, és tálba öntöttem.
  • Elkevertem az olvasztott vajjal, a piteformába halmoztam, és szépen beleegyengettem.
  • A tojássárgáját a cukorral a keverőbetétet használva krémesítettem.
  • Lábasba öntöttem, hozzáadtam a tejet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraltam, kissé besűrítettem.
  • Vízfürdőn kihűtöttem.
  • A tejszínből a krémfelverő betéttel habot vertem, majd a vaníliakivonattal és a csokoládéval együtt a tojásos-tejes alapba forgattam.
  • A krémet a piteformába öntöttem, és legalább 5 órára fagyasztóba tettem.
  • Tálalás előtt pár perccel kivettem, csokoládéreszelékkel megszórtam, és szeletekre vágva kínáltam.



A desszertet a Russell Hobbs Illumina konyhai robotgépével készítettem, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában.

Megjegyzések