Sárgarépás-sajtkrémes-csírás szendvics


Hozzávalók:
a sajtkrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg natúr, szemcsés friss sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál aprított kapor
  • 1 kávéskanál aprított bazsalikom

továbbá:





  • A fokhagymát és a sárgarépát megtisztítottam, utóbbit nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • A mascarponét és a sajtot a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítve alaposan összekevertem.
  • A bagettet lapjában kettévágtam.
  • Megkentem kevés majonézzel, répát halmoztam rá.
  • A sajtkrémet sima csövű habzsákból a zöldségre adagoltam, végül meghintettem csírával, és azonnal tálaltam.



Brokkolicsíra a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában.

Megjegyzések