Juhtúrós-csírás pirítós


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12,5 dkg juhtúró
  • frissen őrölt tarka bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál méz
  • 1 (bio)narancs
  • 4-5 mentalevél
  • pirítósszeletek
  • 5-6 dkg retekcsíra




  • A mascarponét eldolgoztam a villával áttört juhtúróval, fűszereztem sóval és borssal.
  • Ízesítettem a zúzott fokhagymával, a mézzel, a narancs reszelt héjával és kifacsart levével, az apróra vágott mentával, és egyneművé kevertem.
  • Kb. 2 órára hűtőbe tettem.
  • Pirítósra kenve, csírával meghintve fogyasztottuk.



Fincsi csíra most is a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában.

Megjegyzések