szombat, július 08, 2017

Kapucíner kehely


Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 dl habtejszín
  • 1-2 teáskanál porcukor
  • 1 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
  • 2 adag frissen főtt kávé
  • 2 kupica konyak

a tálaláshoz:





  • A tejszínt kemény habbá vertem, a végefelé hozzáadtam a porcukrot és a kávéport.
  • Csillagcsöves habzsákba töltöttem.
  • Magas poharakba adagoltam a hab felét, kanál hátán óvatosan belecsorgattam a kávét és a konyakot.
  • A maradék habot a tetejükre halmoztam, meghintettem csokoládéreszelékkel.
  • Formacukorral azonnal tálaltam.



A kávébab (és persze sok más) alakú formacukrot a Candyfour forgalmazza. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése