Tejkrém pisztáciával, eperrel 🍴


Hozzávalók 4-5 személyre:
🍴   7 dkg rizsliszt
🍴   1 l laktózmentes tej
🍴   1 teáskanál rózsavíz
🍴   5–7 dkg cukor
a tálaláshoz:
🍴   pisztácia
🍴   eper


A rizslisztet 2-3 dl tejjel, kézi habverővel elkeverjük, a maradék tejet felforraljuk. Hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadjuk a lisztes elegyet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről lehúzva elvegyítjük benne a rózsavizet és a cukrot. Tálkákba adagoljuk, és miután szoba-hőmérsékletű lett, néhány órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejüket durvára vágott pisztáciával és eperdarabokkal díszítjük.


A desszert a Mizo laktózmentes termékeivel készült, háttér a Fotókelléktől. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában is.

Megjegyzések