szerda, június 07, 2017

Tejkrém pisztáciával, eperrel


Hozzávalók 4-5 személyre:


a tálaláshoz:

  • pisztácia
  • eper




  • A rizslisztet 2-3 dl tejjel, kézi habverővel elkevertem, a maradék tejet felforraltam.
  • Hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadtam a lisztes elegyet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítettem.
  • A tűzről lehúzva elvegyítettem benne a rózsavizet és a cukrot.
  • Tálkákba adagoltam, és miután szoba-hőmérsékletű lett, néhány órára hűtőbe tettem.
  • Tálalás előtt a tetejét durvára vágott pisztáciával és eperdarabokkal díszítettem.



A desszert a Mizo laktózmentes termékeivel készült, háttér a Fotókelléktől. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.

2 megjegyzés:

  1. Ez valami csodás! Szerintem ebből (is) "kopír" lesz! :) :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig csak egy egyszerű tejkrém, állagra a pudinghoz hasonló, a rózsavíztől egészen különleges ízvilággal. :)

      Törlés