hétfő, június 12, 2017

Olívás-sajtos csiga


Hozzávalók kb. 50 csigához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg jéghideg vaj
  • 20 dkg túró
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás

a töltelékhez:

  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 kis üveg (140 g) olívabogyó
  • 10 dkg trappista sajt

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 5 dkg trappista sajt




  • Az olívabogyót leszűrtem, a hagymát megpucoltam, nagyobb cikkekre vágtam.
  • Késes aprítóban mindkettőt ledaráltam, a sajtot lereszeltem.
  • A lisztet dagasztógép táljába szitáltam.
  • Belereszeltem a vajat, morzsásra dolgoztattam.
  • Hozzáadtam az áttört túrót, a sót, a tojást, és egynemű tésztává kevertettem.
  • Lisztezett gyúródeszkára borítottam, finoman átgyúrtam, majd 50 x 35 cm-esre nyújtottam.
  • Eloszlattam rajta az előkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekertem.
  • 1 cm-es szeletekre vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
  • A csigákat lekentem az enyhén felvert tojással, kevés reszelt sajttal megszórtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt aranyszínűre sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése