Olívás-sajtos csiga 🍴


Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
🍴   30 dkg liszt
🍴   20 dkg jéghideg vaj
🍴   20 dkg túró
🍴   1 teáskanál só
🍴   1 tojás
a töltelékhez:
🍴   1 lila hagyma
🍴   1 kis üveg (14 dkg) olívabogyó
🍴   10 dkg trappista sajt
a tetejére:
🍴   1 tojás
🍴   5 dkg trappista sajt


Az olívabogyót leszűrjük, a hagymát megpucoljuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Késes aprítóban minkettőt ledaráljuk, a sajtot lereszeljük. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Belereszeljük a vajat, morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót, a tojást, és egynemű tésztává kevertetjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd 50x35 cm-esre nyújtjuk. Eloszlatjuk rajta az előkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Lekenjük az enyhén felvert tojással, kevés reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt aranyszínűre sütjük.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában is.

Megjegyzések