vasárnap, május 28, 2017

Tiroli burgonyaleves


Hozzávalók 6 személyre:

  • bő 1 kg burgonya
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 dkg Mizo laktózmentes vaj
  • őrölt fekete bors, só
  • 1,5 l Mizo laktózmentes tej
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 teáskanál morzsolt francia tárkony

a tálaláshoz:

  • pirított kenyérkocka
  • aprított zöldfűszer




  • A burgonyát és a hagymát megtisztítottam, az előbbit közepes, az utóbbit kisebb kockákra vágtam.
  • A felhevített vajon pirítani kezdtem a hagymát, pár perc elteltével hozzáadtam a burgonyát is.
  • Sóztam, borsoztam, felengedtem 1,5-2 dl vízzel, és kis lángon, fedő alatt puhára pároltam (ha szükséges, a folyadékot pótoljuk).
  • A tűzről levéve, a tej fokozatos adagolása mellett botmixerrel pürésítettem.
  • A tűzre visszatéve hozzáöntöttem a maradék tejet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraltam a levest, közben ízesítettem a fűszerekkel.
  • 1-2 percig még rotyogtattam, majd pirított kenyérkockákkal, zöldfűszerrel meghintve kínáltam.



A laktózmentes hozzávalókat a Mizo biztosította, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése