vasárnap, május 07, 2017

Kókuszos avokádókrémleves


Hozzávalók 4 személyre:


a tálaláshoz:

  • durvára darabolt dió




  • A zöldfűszerekből keveset apróra vágtam, és félretettem a tálaláshoz.
  • A többit a hagymával együtt durvára daraboltam.
  • Az avokádót kettévágtam, a magját eltávolítottam, a húsát kikanalaztam a héjból.
  • Rögtön meglocsoltam a lime-lével.
  • Az összes hozzávalót turmixgépbe tettem, krémesítettem – a leves sűrűségét a hozzáadott kókuszvíz mennyiségével szabályozhatjuk.
  • Utánízesítettem sóval és borssal, majd poharakba adagolva, a tetejüket dióval és a félretett zöldfűszerekkel meghintve tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is. A leves hozzávalóit a KókuszVilágnál tudjátok beszerezni.

2 megjegyzés: