Kókuszos avokádókrémleves 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   4 érett avokádó
🍴   1–2 lime kifacsart leve
🍴   1/2 csokor petrezselyemzöld
🍴   1/2 csokor metélőhagyma
🍴   1 kisebb vöröshagyma
🍴   4–5 dl kókuszvíz
🍴   4 dl kókusztejszín
🍴   só, őrölt Cayenne-bors
a tálaláshoz:
🍴   durvára darabolt dió


A zöldfűszerekből keveset apróra vágunk, és félretesszük a tálaláshoz. A többit a hagymával együtt durvára daraboljuk. Az avokádót kettévágjuk, a magját eltávolítjuk, a húsát kikanalazzuk a héjból. Rögtön meglocsoljuk a lime-lével. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, krémesítjük – a leves sűrűségét a hozzáadott kókuszvíz mennyiségével szabályozhatjuk. Utánízesítjük sóval és borssal, majd poharakba adagolva, a tetejüket dióva és a félretett zöldfűszerekkel meghintve tálaljuk.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában is. A leves hozzávalóit a KókuszVilágnál tudjátok beszerezni.

Megjegyzések