Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével 🍴


Hozzávalók 2-4 személyre:
🍴   4 szelet sertéstarja
🍴   
🍴   1 nagy pohár (33 dkg) laktózmentes tejföl
🍴   2 evőkanál mustár
🍴   olaj
a körethez:
🍴   1 kg burgonya
🍴   
🍴   5 dkg laktózmentes vaj
🍴   kb. 2 dl laktózmentes tej
🍴   5 dkg laktózmentes trappista sajt
🍴   friss zöldsaláta


A húst enyhén klopfoljuk, sóval mindkét oldalát bedörzsöljük, és 1/2 órát pihentetjük.
A tejfölt simára keverjük a mustárral megmártjuk benne a tarja mindkét oldalát, és enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük. A maradék mustáros tejfölt a tetejére simítjuk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük. A fóliát eltávolítjuk, a húst – többször megfordítva – addig pirítjuk, amíg szép piros nem lesz, közben az ízes tejfölt magába szívja.
Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet: a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a felforralt tejet, a reszelt sajtot, és burgonyatörővel egyneművé pürésítjük. A tejfölös húst a burgonyapürével és friss zöldsalátával tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában is. A laktózmentes termékekért köszönet a Mizonak.

Megjegyzések