vasárnap, április 09, 2017

Szivárvány zabkása


Hozzávalók 4 személyre:


a díszítéshez:

  • enyhén édesített tejszínhab




  • 2,5 dl tejhez 5 dkg zabpelyhet és 2 kandiscukorpálcát számítok.
  • A tejet felforraltam, közben feloldottam benne a kandiscukrot – erőteljesebb színű cukrot használjunk, a pasztellszínűek nem színezik kellően a desszertet.
  • Beleszórtam a zabpelyhet, és pár percnyi főzéssel besűrítettem.
  • Ezzel a módszerrel a különféle színű kandiscukorpálcákkal különböző színű zabkásákat készítettem, amiket tetszőleges sorrendben üvegpoharakba rétegeztem.
  • Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, néhány órára hűtőbe tettem.
  • Tálalás előtt tejszínhabbal díszítettem.
  • (A sárga és a narancssárga színű kandiscukorpálcával készített zabkásába ízlés szerint apróra vágott kandírozott citrom- és/vagy narancshéjat is keverhetünk.)



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is. Kandiscukorpálca a Candyfourtól, háttér a Fotókelléktől.

2 megjegyzés:

  1. Csodaszép, gusztusos pohárdesszertek! Gyerekeknek kedvence lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Marisz, és hát nemcsak a gyerekek szerették. ;)

      Törlés