Szivárvány zabkása 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   tej
🍴   apró szemű zabpehely
🍴   színes kandiscukorpálca
a díszítéshez:
🍴   enyhén édesített tejszínhab



2,5 dl tejhez 5 dkg zabpelyhet és 2 kandiscukorpálcát számítunk.
A tejet felforraljuk, közben feloldjuk benne a kandiscukrot – erőteljesebb színű cukrot használjunk, a pasztellszínűek nem színezik kellően a desszertet. Beleszórjuk a zabpelyhet, és pár percnyi főzéssel besűrítjük. Ezzel a módszerrel a különféle színű kandiscukorpálcákkal különböző színű zabkásákat készítünk, amiket tetszőleges sorrendben poharakba rétegezünk. Miután szoba-hőmérsékletűre hűltek, néhány órára mindet hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.

Tipp: a sárga és a narancssárga színű kandiscukorpálcával készített zabkásába ízlés szerint apróra vágott kandírozott citrom- és/vagy narancshéjat is keverhetünk.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában is. Kandiscukorpálca a Candyfourtól, háttér a Fotókelléktől.

Megjegyzések