Sonkakrém csírával 🍴


Hozzávalók:
🍴   kb. 50 dkg főtt, füstölt sonka (maradék is lehet)
🍴   1 vöröshagyma
🍴   2–3 csemegeuborka
🍴   25 dkg mascarpone
🍴   2–3 evőkanál tejszínes tormakrém
🍴   1 evőkanál magos mustár
🍴   frissen őrölt fekete bors, só
a tálaláshoz:
🍴   bagett
🍴   póréhagymacsíra
🍴   főtt (fürj)tojás


A falatnyi darabokra vágott sonkát, a megpucolt hagymát és az uborkát késes aprítóval ledaráljuk. Összekeverjük a mascarponével, a mustárral és a tormával, ízesítjük sóval és borssal. Bagettszeletekre kenve, tojáskarikákkal díszítve, csírával meghintve kínáljuk.


Csíra a Biohálótól, háttér a Fotókelléktől, a recept a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is megtalálható.

Megjegyzések