kedd, április 18, 2017

Pásztortarhonya


Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 25 dkg tarhonya
  • só, frissen őrölt bors, őrölt pirospaprika
  • 3-4 közepes burgonya

a tálaláshoz:

  • aprított petrezselyemzöld




  • A hagymát és a burgonyát megpucoltam, előbbit apró, utóbbit kb. 1 cm-es kockákra vágtam.
  • A szalonnát is apróra kockáztam, majd lábasban zsírjára sütöttem – ha túl sok a zsírja, leöntünk belőle, ha kevés, zsírral vagy olajjal pótoljuk.
  • Rátettem a hagymát, megdinszteltem, beleszórtam a tarhonyát, és pár perc alatt aranyszínűre pirítottam.
  • Sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával, majd rögtön felöntöttem kb. 5 dl forrásban lévő vízzel.
  • Hozzáadtam a burgonyát, és lefedve, kis lángon puhára pároltam.
  • Főzés közben időnként megkevertem, és szükség szerint pótoltam a vizet.
  • A tűzről levéve a fedőt duplán hajtogatott konyharuhával letakartam, és hagytam teljesen készre puhulni az ételt.
  • Petrezselyemzölddel meghintve, savanyúsággal kínáltam.
  • (Az étel tovább gazdagíthatjuk füstölt kolbásszal.)



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.

2 megjegyzés:

  1. De nagyon finom! Nálunk kolbásszal "működik" (a többiek szerint úgy van értelme :D ),de ezt kivételesen mindenki szereti! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért egy jófajta kolbász sokat dob rajta, megértem a többieket. ;)

      Törlés