Pásztortarhonya 🍴



Hozzávalók 4 személyre:
🍴   10 dkg füstölt szalonna
🍴   1 kisebb vöröshagyma
🍴   25 dkg tarhonya
🍴   só, frissen őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
🍴   3–4 burgonya
a tálaláshoz:
🍴   aprított petrezselyemzöld


A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, előbbit apró, utóbbit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
A szalonnát is apróra kockázzuk, majd lábasban zsírjára sütjük – ha túl sok a zsírja, leöntünk belőle, ha kevés, zsírral vagy olajjal pótoljuk. Rátesszük a hagymát, megdinszteljük, beleszórjuk a tarhonyát, és pár perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd rögtön felöntjük kb. 5 dl forrásban lévő vízzel. Hozzáadjuk a burgonyát, és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Főzés közben időnként megkeverjük, és szükség szerint pótoljuk a vizet. A tűzről levéve a fedőt duplán hajtogatott konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk teljesen készre puhulni az ételt. Petrezselyemzölddel meghintve, savanyúsággal tálaljuk. Ízlés szerint tovább gazdagíthatjuk füstölt kolbásszal.)


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.

Megjegyzések