péntek, március 31, 2017

Narancsos csokoládéfondü


Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 30 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
  • 1 kupica narancslikőr
  • 1 narancs reszelt héja
  • cukor (elhagyható)

továbbá:

  • kivi
  • narancs
  • szilva
  • pillecukor




  • A fondükészítő edénybe öntöttem a tejszínt, a hőfokszabályzót 4-es fokozatra állítottam.
  • A tejszínhez öntöttem a likőrt, hozzáadtam a narancshéjat és 4-5 adagban a kockákra tördelt csokoládét.
  • Megvártam, amíg 1 adag csokoládé felolvad, ezután tettem bele a következőt – olvasztás közben gyakran megkevertem, nehogy leégjen.
  • Az összes csokoládé felolvasztása után édesítettem cukorral, majd mérsékletem a hőfokot, és a cikkekre, kockákra vágott gyümölccsel, pillecukorral mártogattuk.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin tavaly decemberi számában. Fondükészítőt a Russell Hobbsnál tudtok beszerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése