Narancsos csokoládéfondü 🍴


Hozzávalók:
🍴   2 dl tejszín
🍴   30 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
🍴   1 kupica narancslikőr
🍴   1 narancs reszelt héja
🍴   cukor (elhagyható)
továbbá:
🍴   kivi
🍴   narancs
🍴   szilva
🍴   pillecukor


A fondukészítő edénybe öntjük a tejszínt, a hőfokszabályzót 4-es fokozatra állítjuk. A tejszínhez öntjük a likőrt, hozzáadjuk a narancshéjat és 4-5 adagban a kockákra tördelt csokoládét. Megvárjuk, amíg 1 adag csokoládé felolvad, ezután tesszük bele a következőt – olvasztás közben gyakran megkevertem, nehogy leégjen.
Az összes csokoládé felolvasztása után édesítjük cukorral, majd mérsékeljük a hőfokot, és a cikkekre, kockákra vágott gyümölccsel, pillecukorral mártogatjuk.

Megjegyzések