szombat, március 25, 2017

Gyors zöldségleves tortellinivel


Hozzávalók:

  • 3 zsenge sárgarépa
  • 3 zsenge karalábé
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 l húsleves
  • 1 kávéskanál aprított kakukkfű
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 1 konzerv zöld- és vajbab vegyesen (25 dkg)
  • 25 dkg kész tortellini
  • 1/2 csokor metélőhagyma




  • A sárgarépát és a karalábét megtisztítottam, nagy lyukú reszelőn mindkettőt lereszeltem.
  • Az olajat felhevítettem, pár perc alatt megpirítottam rajta az előkészített zöldségeket.
  • Felöntöttem a húslevessel, beletettem a durvára darabolt petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet.
  • A zöldségeket roppanósra főztem, hozzáadtam a leszűrt zöld- és vajbabot, a tortellinit, és utánízesítettem sóval.
  • A levest a tészta puhulásáig főztem.
  • Aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaltam.
  • (Ha a levest nem fogyasztjuk el egyszerre, a tortellinit ne a levesben főzzük meg, hanem külön, sós vízben, és tálkában kínáljuk a leveshez.)



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.

1 megjegyzés:

  1. Na, levesbe még nem főztem tortellinit, pedig nagyszerűen néz ki és tartalmas is lehet tőle! Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés