Gyors zöldségleves tortellinivel



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
3   z s e n g e   s á r g a r é p a
3   z s e n g e   k a r a l á b é
2 – 3   e v ő k a n á l   o l a j
2   l   h ú s l e v e s
f r i s s e n   a p r í t o t t   k a k u k k f ű
s ó
n é h á n y   s z á l   p e t r e z s e l y e m z ö l d
1   z ö l d -   é s   v a j b a b k o n z e r v   v e g y e s e n   ( 2 5 0   g )
2 5 0   g   k é s z   t o r t e l l i n i
a tálaláshoz:
1 / 2   c s o k o r   m e t é l ő h a g y m a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, nagy lyukú reszelő mindkettőt lereszeljük.
Az olajat felhevítjük, pár perc alatt megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a durvára darabolt petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet. A zöldségeket roppanósra főzzük, hozzáadjuk a leszűrt zöld- és vajbabot, a tortellinit, és utánízesítjük sóval. A levest a tészta puhulásáig főzzük. Aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaljuk. Ha a levest nem fogyasztjuk el egyszerre, a tortellinit ne a levesben főzzük meg, hanem külön, sós vízben, és tálkában kínáljuk a leveshez.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése