Gyors zöldségleves tortellinivel 🍴


Hozzávalók:
🍴   3 zsenge sárgarépa
🍴   3 zsenge karalábé
🍴   2–3 evőkanál olaj
🍴   2 l húsleves
🍴   aprított kakukkfű, só, néhány szál petrezselyemzöld
🍴   1 zöld- és vajbabkonzerv vegyesen (25 dkg)
🍴   25 dkg kész tortellini
a tálaláshoz:
🍴   1/2 csokor metélőhagyma


A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, nagy lyukú reszelő mindkettőt lereszeljük.
Az olajat felhevítjük, pár perc alatt megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a durvára darabolt petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet. A zöldségeket roppanósra főzzük, hozzáadjuk a leszűrt zöld- és vajbabot, a tortellinit, és utánízesítjük sóval. A levest a tészta puhulásáig főzzük. Aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaljuk.
Ha a levest nem fogyasztjuk el egyszerre, a tortellinit ne a levesben főzzük meg, hanem külön, sós vízben, és tálkában kínáljuk a leveshez.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában is.

Megjegyzések