Sajtfondü 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 gerezd fokhagyma
🍴   1 kupica gyümölcspálinka
🍴   15 dkg ementáli sajt
🍴   15 dkg gouda sajt
🍴   15 dkg Pannónia sajt
🍴   15 dkg trappista sajt
🍴   15 dkg cheddar sajt
továbbá:
🍴   bagett
🍴   szalámi
🍴   kolbász
🍴   koktélvirsli
🍴   uborka
🍴   paprika


A sajtokat lereszeljük, a fondükészítő edényét belülről bedörzsöljük a fokhagymával. A hőfokszabályozót 4-es fokozatra állítjuk. Az edénybe öntjük a pálinkát, és kisebb adagokban beletesszük a sajtot – mindig megvárjuk, amíg egy adag felolvad, csak ekkor adjuk hozzá a következőt. Olvasztás közben gyakran megkeverjük fakanállal, nehogy leégjen. Miután az összes sajtot felolvasztottuk, a hőfokszabályozót a legkisebb fokozatra állítjuk, és fogyasztás közben is gyakran megkeverjük a sajtot. Ha túlzottan hűlne és keményedne, kicsit feljebb kell venni a hőfokot.
Bagettel, villára szúrt koktélvirslivel, szalámival, kolbásszal, zöldségfélékkel mártogatjuk.

Megjegyzések