szombat, február 04, 2017

Glutén- és laktózmentes brownie-pite


Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához

  • 20 dkg aszalt datolya
  • 20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
  • 2 dl folyékony kókuszolaj
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 dkg aszalt fekete cseresznye
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

a tetejére:

  • kókuszcsipsz




  • A datolyát kimagoztam, és a csokoládéval késes aprítóban ledaráltam.
  • Vízgőz fölött összeolvasztottam, majd hozzávegyítettem a kókuszolajat.
  • A gőzről levéve hagytam szinte teljesen kihűlni, közben többször megkevertem.
  • Beleforgattam az enyhén felvert tojást, a vaníliát, a cseresznyét és a szódabikarbónát.
  • A formába öntöttem, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem.
  • Rácsra téve hagytam kihűlni.
  • Szeletekre vágva, a tetejét kókuszcsipsszel meghintve tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is. A fotózáshoz használt háttér most is a Fotókelléktől, kókuszolajat pedig a KókuszVilágnál tudtok beszerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése