vasárnap, február 12, 2017

Főtt tojásos, sajtos csiga


Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

  • 1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tészta

a töltelékhez:

  • 10 dkg tömlős sajt
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt (füstölt és trappista vegyesen)




  • 1 tojást enyhén felvertem, a többit keményre főztem, megpucoltam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • A töltelék hozzávalóit alaposan elkevertem.
  • A tésztát kitekertem, egyenletesen megkentem a tojásos-sajtos keverékkel, és a hosszabbik oldala mentén szorosan felcsavartam.
  • 1-1,5 cm-es szeletekre vágtam, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése